کابل فیبر نوری با توجه به ساختار و قابلیتهایی که دارد انقلابی بزرگ در صنعت ارتباطات به وجود آورد. این کابل در اصل یک نوعی از کابل شبکه میباشد. آنچه کابل نوری را از سایر کابلها متمایز کرده ساختار منحصر به فرد آن است. این سیم از چندین رشته شیشهای تنیده شده به هم تشکیل شدهاند. در حال حاضر کابل فیبر نوری گزینهای ایدهآل برای برقراری ارتباطات با مسافتهای زیاد است. چرا که به دلیل ساختار و طراحی که دارد از سرعت و پهنای باند زیادی بهرهمند میباشد. در این بخش از بلاگ آموزشی اوربیتال صنعت همراه ما باشید.
اجزای فیبر نوری
به منظور شناخت بهتر کابل فیبر نوری بهتر است تا نگاهی به ساختار آن داشته باشیم. در زیر به بررسی تک تک اجزای فیبر نوری پرداخته شده است:
- اصلیترین بخش تشکیل دهنده کابل فیبر نوری رشتههای شیشهای است که در مرکز سیم قرار گرفته و هسته نام دارد. این رشتهها اکثرا از سیلیسیم دی اکسید ساخته میشوند. جنس این رشتههای شیشهای باعث شده تا تبادل اطلاعات توسط این کابلها با کیفیت و سرعت بیشتری رخ دهد. البته در برخی از کابلهای فیبر نوری میتوان شاهد پلاستیکی بودن رشتههای هسته بود. این نوع از کابلها ارزانتر بوده ولی کیفیت معمول را نخواهند داشت.
- لایه پلاستیکی خارجی به منظور نگهداری تمامی این اجزا و رشتهها در کنار هم جز دیگر فیبر نوری میباشد. این لایه از یک پلاستیک مقاوم و ضخیم ساخته شده است. توجه داشته باشید که تمامی این تشکیلات کمتر از یک اینچ قطر را ایجاد میکنند.
مزایا و معایب فیبر نوری
کابل فیبر نوری همانند هر وسیله دیگری باتوجه به شرایط استفاده میتواند مزایا و معایب متعددی داشته باشد. در زیر در مورد مهمترین مزایا و معایب فیبر نوری عبارتند از:
- ظرفیت و پهنای باند بسیار گسترده فیبرهای نوری مزیت بزرگی محسوب شده و مهمترین دلیل در متمایز ساختن آن نسبت به سایر کابلها است. زیرا سایر کابلها از رشتههای مسی ساخته میشوند که در مقایسه با این گزینه از رسانایی کمتری برخوردار هستند.
- عدم نیاز به تقویت کنندههای سیگنال در صورت استفاده از کابل فیبر نوری به دلیل قدرت بالای آن در انتقال دادهها.
- عدم نیاز به پوششهای مخصوص به منظور از بین بردن تداخلهای مغناطیسی.
- عدم وجود خطراتی نظیر آتشسوزی و برقگرفتگی.
- سبک بودن آنها در مقایسه با کابلهای قدیمی.
در کنار مزایای بسیار زیادی که این کابلها دارند چندین عیب کوچک را نیز میتوان به آنها نسبت داد. بنابراین بهتر است قبل از خرید با معایب فیبر نوری آشنا شوید. چند مورد از این معایب به قرار زیر میباشد:
- نیاز به مهارت بالا جهت سیمکشی
- احتمال ایجاد شکستگی در کابلها در حین نصب و یا به مرور زمان
- قیمت بالاتر در مقایسه با کابلهای مسی و قدیمی
انواع کابل فیبر نوری از نظر ساختار فیزیکی
کابلهای فیبر نوری با توجه به کاربردها و ساختارهایی که دارند تقسیمبندی میشوند. یکی از مهمترین این دستهبندیها بر اساس ساختار فیزیکی آنها است. در زیر انواع کابل فیبر نوری از نظر ساختار فیزیکی معرفی شدهاند:
- فیبر چند مدی با ضریب شکست پلهای
- فیبر تک مدی با ضریب شکست پلهای
- فیبر چند مدی با ضریب شکست مرحلهای
- فیبر چند مدی با غلاف پلاستیکی
- فیبر چند مدی با غلاف پلاستیکی با ضریب شکست پلهای
- فیبر چند مدی با غلاف پلاستیکی با ضریب شکست مرحلهای
- فیبرهای چند مدی تمام پلاستیک
برای اطلاع از لیست قیمت و خرید انواع کابل شبکه به بخش فروشگاه اوربیتال صنعت مراجعه کنید.
سلام قیمت یک فیبرنوری رو میشه راهنماییم کنین چطور پیدا کنم
سلام برای مشاروره تخصصی رایگان با کارشناسان فروش اوربیتال صنعت تماس بگیرید.