روتر یک دستگاه شبکه است که بستههای داده را بین شبکههای رایانه ای هدایت میکند. روترها عملکردهای هدایت ترافیک را در اینترنت انجام می دهند. روتر از دو شبکه IP مختلف به دو یا چند خط داده متصل می شود. وقتی بسته داده ای در یکی از خطوط وارد می شود ، روتر اطلاعات آدرس شبکه را در هدر بسته می خواند تا مقصد نهایی را تعیین کند. سپس ، با استفاده از اطلاعات در جدول مسیریابی یا خط مشی مسیریابی ، بسته را در مسیر خود به شبکه بعدی هدایت می کند.
برای استعلام قیمت و خرید انواع کابل شبکه با کارشناسان بخش فروش اوربیتال صنعت تماس بگیرید.
روتر چیست؟
امروزه همه ما کم و بیش از شبکههای وسیع اینترنتی بهره میبریم. تجهیزات فراوانی لازم است تا چنین امکانی برای ما فراهم شده و اطلاعات اینترنتی را دریافت نماییم. یکی از این تجهیزات روتر میباشد. بسیاری از افراد روزانه از این وسیله استفاده میکنند اما شاید اصلا نمیدانند روتر چیست. در این مطلب قصد داریم به سؤالاتی همچون «مودم روتر چیست؟» «روتر چیست و انواع آن را نام ببرید؟» «روتر چیست و چه کاربردی دارد؟» «روتر شبکه چیست؟» پاسخ دهیم. روتر وسیله ای است که وظیفه مسیریابی و انتقال بستههای دادهای از دستگاهی به دستگاه یا دستگاههای دیگر در میان شبکههای مختلف را بر عهده دارد. به زبان سادهتر روتر وسیله هوشمندی است که با هدایت دادهها موجب برقراری ارتباط میان شبکههای مختلف میشود. روترها دارای انواع مختلفی هستند و میتوان آنها را به دو دسته کلی سختافزاری و نرمافزاری تقسیمبندی کرد.
سوئیچها هم جزء مسیریابها محسوب میشوند و عملکردی مشابه عملکرد روتر دارند. اما تفاوت روتر و سوئیچ در این است که سوئیچها تنها قادر به هدایت دادهها در درون شبکه میباشند و نمیتوانند دادهها را به تجهیزات خارج از شبکه محلی انتقال دهند. در حالی که روتر دارای کاربرد وسیعتر بوده و موجب اتصال دو یا چند شبکه به همدیگر میشود.
مطالب بیشتر: کابل فیبر نوری چیست؟
نحوه عملکرد روترها
روتر برای این که بتواند داده ها را از شبکهای به شبکه دیگر منتقل کند باید ابتدا مسیر اتصال به شبکه مقصد را شناسایی نماید. برای این منظور، روتر از یک جدول مسیریابی استفاده میکند. شایان ذکر است که تمامی مسیرها در حافظه رم روتر ذخیره میشوند. و این امر موجب میشود که در صورت ارسال پاسخ از شبکه مقصد، به راحتی و با سرعت بیشتر، این اطلاعات را منتقل نماید. مسیریابی شبکه توسط روترها به سه شیوه انجام میشود که عبارتند از:
مسیریابی استاتیک
در روش مسیریابی استاتیک، مسیرها توسط مدیر شبکه و به صورت دستی تعیین میشوند. در این روش حتی اگر شبکه عوض شود مسیر عوض نخواهد شد. مگر اینکه مدیر شبکه دوباره آن را تغییر دهد. توجه داشته باشید که این روش برای شبکه های گسترده کاربرد ندارد و تنها برای شبکه های کوچک مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از مزایای استفاده از روش مسیریابی استاتیک بالا بردن امنیت شبکه است. زیرا در این حالت مدیر شبکه توانایی نظارت بر مسیرهای روتر را دارد.
مسیریابی دینامیک (پویا)
متداول ترین روش مسیریابی روتر، مسیریابی دینامیک یا پویا است. در این روش اطلاعات مسیر به صورت خودکار توسط الگوریتمهایی که به روتر داده شده است مشخص میشوند. این روش از روشهای استاتیک و پیش فرض سادهتر است. اما از آنجا که به پهنای باند بیشتری نیاز دارد و مصرف سی پی یو در آن بالاتر است پرهزینه تر میباشد.
مسیریابی پیش فرض
در روش مسیریابی پیش فرض همه داده ها به یک نقطه پیش فرض ارسال میشوند. مسیریابی پیش فرض را میتوان نوعی مسیریابی استاتیک تلقی کرد. این روش معمولا به صورت مستقل مورد استفاده قرار نمیگیرد و در کنار مسیریابی ایستا یا پویا به کار میرود. استفاده از مسیریابی پیش فرض زمانی بهتر است که نقطه خروجی واحدی داشته باشید.